Departamente
Despre noi
Specialisti veterinari
Linkuri Utile
Contact
This text is replaced by the Flash movie.
Clinici Veterinare Asociate
Urgente Non Stop
PetTaxi Ambulanta Veterinara
Pensiuni canine
Scoli de Dresaj Canin
Pet Shop on line
Biblioteca digitala veterinara
Medici Veterinari Asociati
Studenti Asociati
Anul I
Anul II
Anul III
Anul IV
Anul V
Anul VI
Perfectionare continua
Anesteziologie
Animale exotice
Boli Infectioase
Chirurgie tesuturi moi
Chirurgie Osteologie
Cardiologie
Dermatologie
Ecografie
Etologie
Farmacologie
Fizioterapie-protezare
Gastro-enterologie
Laborator clinic
Management veterinar
Medicala
Neurologie
Nutritie
Obstetrica
Oncologie
Oftalmologie
Parazitologie
Radiologie
Stomatologie
Urologie
Endocrinologie
Urgente ale Animalelor de Companie
PetEpiNetVet - Reteaua Epidemiologica Nationala
Cursuri pregatire continua
Cariere
Evenimente
Catalog Eickemeyer
catalog eickemeyer 2009-2010 reprezentant in romania cyf srl
Catalog AGROLABO-BIOPRONIX 2010
Catalog diagnostic veterinar AGROLABO-BIOPRONIX 2010 - In Romania numai prin SC Care For Your Family SRL catalog diagnostic veterinar agrolabo-biopronix 2010 - in romania numai prin sc care for your family srl
HEARTWORM IC 5 teste
heartworm ic test rapid imunocromatografic pentru depistarea antigenului dirofilariozei (dirofilaria immitis) la câini şi pisici descarca pdf de prezentare dirofilarioza este cauzată de dirofilaria immitis, un nematod ...
RapidVet H Feline - Determinare grupelor de sange la pisica 5 teste
pentru detalii despre cercetarile si rezultatele determinarilor grupelor de sange obtinute in cadrul facultatii de medicina veterinara-bucuresti click aici. deoarece in medicina veterinara transfuziile sangvine au cunoscut o crestere rema ...
CDV IC 5 teste
cdv ic test rapid imunocromatografic pentru detectarea virusului carre – cdv (canine distemper virus) maladia carre este o boală sistemică intâlnită la câine şi la alte specii sălbatice de canide. agent ...
ADRESA: Calea Giulesti 115, Bucuresti, Sect 6, cod 068259, Romania

TELEFON: 0722.258.710

EMAIL: contact@cyf-medical-distribution.ro
sunteti aici: Home » Specialisti veterinari » Perfectionare continua » Parazitologie » Diagnosticul dirofilariozei la caini si pisici - partea a doua

Diagnosticul dirofilariozei la caini si pisici - partea a doua

4.Teste ELISA si teste IMUNOCROMATOGRAFICE HEARTWORM IC


           Exista numeroase teste ELISA si teste rapide imunocromatografice ce se comercializeaza. Acestea permit detectarea antigenului determinat de femela adulta de dirofilarie in sangele de caine si pisica.Testele rapide imunocromatografice sunt ieftine si se pot face la un singur individ pe cand, placile ELISA se pot realiza mai multe probe pe aceeasi placuta.Aceste teste se pot folosi pentru verificare eficacitatii tratamentului. Exista multi factori care pot afecta sensibilitatea testelor.Trebuie sa se tina cont ca la pisici antigenemia poata fi detectata abia dupa 5-8 luni.

 

 

Test rapid imunocromatografic Heartworm IC


Testul rapid Heartworm IC este produs de BIOPRONIX divizia de diagnostic a AGROLABO, Italia si este comercializat in Romania de catre CYF MEDICAL DIVISION SRL http://www.cyf-medical-distribution.ro

Toate probele trebuie aduse la temperatura camerei înainte de testare. Probele ce au fost depozitate sau congelate în prealabil se vor centrifuga înainte de testare. Serul sau plasma proaspete, sau care au fost refrigerate la temperaturi de 2°-7°C timp de maximum 5 zile, pot fi folosite. Dacă sunt pastrate mai mult timp, probele ar trebui congelate. De asemenea, se poate folosi şi sânge recoltat pe anticoagulant (EDTA, heparină etc.). Sângele poate fi folosit proaspăt sau păstrat la frigider timp de maximum 5 zile. Sângele hemolizat poate afecta rezultatul testului.

 

 

Modul de utilizare este cat se poate de simplu si este explicat in urmatoarele randuri.

  1. Recoltati o proba de sange.

2.      Folosind pipeta de unica folosinta prevazuta in set, adaugati o picatura de sange integral, ser sau plasma in dreptul ferestrei ”S”.

                                                             

3.      Adaugati o picatura din tubul cu solutie tampon in aceeasi fereastra ”S”.

                                                            

4.      Citiţi rezultatul dupa aproximativ 10 minute. Nu asteptati 20 de minute.

5.      Interpretarea rezultatelor: Rezultat pozitiv: prezenta unei a doua linii in ferestra “T” (in cazul unui raspuns negativ, apare o singura linie in dreptul ferestrei “C”).

                                   

 

Principiul testului . HEARTWORM IC este un test rapid ce foloseşte tehnica imunocromatografică de tip sandwich, folosind anticorpi împotriva antigenului Dirofilaria immitis. Un set de anticorpi monoclonali conjugaţi cu particule de aur coloidal, impreună cu un alt set de anticorpi monoclonali sunt imobilizaţi în interiorul membranei. Atunci când o probă provenită de la un pacient conţine Dirofilaria immitis, moleculele respective se vor cupla cu anticorpii înveliţi cu particule de aur coloidal, formând un complex antigen-anticorp. Acesta va migra de-a lungul membranei şi va fi captat de al doilea set de anticorpi monoclonali ce a fost imobilizat la nivelul membranei din dreptul ferestrei “T”, formând o linie de culoare roşie. Celălalt set de anticorpi a fost imobilizat în dreptul ferestrei “C”. Aceştia se vor cupla cu lichidul ce continuă sa migreze, formând o a doua linie (linia de control) care ne asigură ca testul a fost executat corect. Acestă linie ar trebui să apară indiferent daca proba este pozitivă sau negativă.

Interpretarea rezultatelor. Rezultatul pozitiv poate fi observat chiar şi într-un minut, în funcţie de severitatea infectiei.

Rezultat negativ: Testul este considerat negativ dacă apare o singură linie în dreptul ferestrei “C” (linia internă de control).

 

Rezultat pozitiv: Testul este pozitiv atunci când apar două linii colorate. Una va fi în dreptul ferestrei “T” (linia de testare), iar cealaltă în dreptul ferestrei “C” (linia de control). Orice linie colorata ce apare în ferestra “T” ar trebui considerată drept răspuns pozitiv.

 

               Avantanje: simplu de efectuat, citirea rezultatului in maxim 15 minute de la recoltarea probei, foarte specifice si sensibilie, practic rezultatul pozitiv in urma efectuarii unui test confirma clar infectia cu D. Immits; testele rapide foarte ieftine; diagnostic atat la caine cat si la pisica

  Dezavantaje: detecteaza numai infectile cu D. Immitis

 

5.Teste pentru detectarea anticorpilor

            Aceste teste se folosesc numai pentru diagnosticul dirofilariozei la pisici.Testele pentru depistarea anticorpilor au avantajul ca pot stabili felul infectiei(masculi/femele, adulti/larve) cel mai devreme 2 luni post infectie. Cu toate acestea interpretarea rezultatelor se complica pentru ca rezultate pozitive se pot intalni atat in infectii nereusite (dezvoltarea larvelor este intrerupta de raspunsul imun) cat si in cele evidente.

Avantanje: foarte sensibil, capabil sa depisteze infectia pisici cu dirofilaria immitis; Dezavantaje: costisitor; nufoarte specific, greu de interpreta rezultatele

6.PCR (Polymerasechaina reaction)

            PCR sau reactia in lant a polimerazei este o metoda cu o sensibilitate maxima, fiind capabila de diferentiere a tipurilor de microfilarii. Se recomanda pentru diferentierea filarilor,  in cazul aparitiei anomaliilor mirfologice ale microfilarilor (anomalii aparute in tratamentrul preventiv necorespunzator sau in cazul infectilor multiple cu diferite tipuri de dirofilarii).

            Avantanje: foarte sensibil, specific, capabil sa diferentieze specile de filarii

            Dezavantaje: costisitor, numai in laboratoarele specializate cu medici instruiti

7.Radiografii toracice

Radiografiile toracice pot arata stadiul avansat al infectiei, marirea in volum a arterelor pulmonare, patii pulmonare si in cele mai rele cazuri cardiomegalie dreapta.

 

 

 

 

 

 

Radiografie toracala a unuu caine in varsta de 3 ani, marirea in volum a arterei pulmonare craniale. De la acest caine s-au extras 53 de viermi adulti in urma unei interventii chirurgicale.

 

 

Claudio Genchi, Laura Rinaldi, Giuseppe Cringoli

 

 

8.Ecocardiografie

            Ecocardiografia permite o vizualizare a camerelor cardiace si a vaselor cardiace.De asemenea permite vizualizarea parazitilor in ventriculul drept, vena cava, artera pulmonara sau in partea proximala a arterelor pulmonare caudale, precum si marirea in volum a cordului drept. Dirofilaria immitis se observa ca doua linii paralele plutitoare in ventriculul drept.

 

   Electrectrocardiograma a aceluiasi caine ca si in poza de la examenul radiologic. Dirofilarile se prezinta ca sageti paralele in lumenul arterei pulmonare drepte.

 

 

 

 

Claudio Genchi, Laura Rinaldi, Giuseppe Cringoli

 

              Ultrasonografia se poate folosi ca metoda de diagnostic si tratament chirurgical prin indepartarea stadilor adulte.  Murat Sarierler si Bulent Ulutas, de  la Universitatea Adnan Menderes, Turcia intr-o cercetare au incercat indepartarea dirofilarilor din cordul unui caine. . Anstezia s-a realizat cu Xilazina si ketamina combinate cu administrarea subcutanta de atropina.

Cainele a fost pozitionat pe partea laterala. Regiunea venei jugulare dreapta a fost pregatita pentru operatie aseptica. De asemenea spatiul intercostal 5-7 a fost ras si apoi aplicat gel pentru examinarea ultrasonografica. Ca urmare a inciziei veneijuculare drepte, pensele forceps flexibile au fost introduse in jugulara. Sub ghidajul ultrasonografiei, dirofilarile au fost inlaturate. Insertia s-a repetat pentru eliminare tutoror dirofilarilor posibile.S-au extras 17 dirofilarii adulte. O zi dupa interventia chirurgicala cainele a murit din cauza conditiei clinice precare. La exameul necropsic efectuat imediat s-au mai gasit alti 34 de viermi la cavitatea drepta a inimii si artera pulmonara.

Concluzile l-a care au ajuns au fost ca procentul de eliminare a dirofilarilor a fost de 33.3%  si ca este posibil eliminarea viermilor adulti din partea dreapta a inimii cu ajutorul utrasonografiei.

 

 

9.Necropsia

            La examenul necropsic formele adulte de D.immitis s-au gasit in multiple parti ale corpului: testicule, spatiu epidural, aorta abdominala si ramurile ei, ficat, sacul pericardic, arterele cerebrale, ventriculele laterale, spatiu subarahnoidian, insa de cele mai multe ori se gasesc sa intalnesc la nivel pulmonar si cardiac.

 

Original-Std.  Florin Gustere, Dr. Dragos Cobzariul; poze efectuate in cadrul Clinicii de Boli Infectioase , Facultatea de Medicina Veterinara, Bucuresti, 2009

 

 

Original-Std.  Florin Gustere, Dr. Dragos Cobzariul; poze efectuate in cadrul Clinicii de Boli Infectioase , Facultatea de Medicina Veterinara, Bucuresti, 2009

Daca nu ai cont, intregistreaza-te aici!
Recuperare parola!

( lSO 9001: 2008)

PRETURILE NOASTRE AU T.V.A - ul INCLUS!
TERMENI SI CONDITII
PRETURILE AFISATE SUNT NEGOCIABILE IN FUNCTIE DE COMANDA EFECTUATA SI DE COLABORAREA CONTRACTUALA INTRE CLINICA DUMNEAVOASTRA SI FIRMA NOASTRA!
PRETURILE SUNT ORIENTATIVE SI POT SUFERI MODIFICARI FARA NOTIFICAREA PREALABILA A CLIENTILOR NOSTRI.
CYF Medical Distribution este proprietarea a Care For Your Family SRL si respecta, Termenii conditiile si politicile de produs ale Google AdSense.
DIAGNOSTICUL GRUPELOR SANGUINE LA PISICI - PRACTICA CURENTA IN CLINICILE VETERINARE BUCURESTENE
Grupele de sange ale felinelor-izoeritroloza neonatala!Deoarece in medicina veterinara transfuziile sangvine au cunoscut o crestere remarcabila in ultimii ani, cunoasterea grupelor sangvine este imperios necesara. Identificarea grupelor sangvine este importanta si pentru evitarea eventualelor greseli in transfuziile fetale.

CHEMOTERAPIA IN BOALA CANCEROASA
Care este scopul chemoterapiei?Ce este chemoterapia?Cum se efectueaza chemoterapia?Cum se abordeaza igiena animalului pe timpul chemoterapiei?Cat de des este aplicat protocolul medicamentos?Ce este un protocol de chemoterapie?Cat timp dureaza un protocol de chemoterapie?Ce se intampla cand chemoterapia nu mai are efect?Animalele pot fi vaccinate in timpul chemoterapiei?Ce efecte secundare pot aparea la chemoterapie?Medicamente frecvent folosite in chemoterapie

Toate raspunsurile la aceste intrebari le aveti aici.

IMBATRANIREA PISCILOR
Click pe urmatorul link pentru a citi recomandarile medicilor veterinar pentru prevenirea instalarii imbatranirii precoce
CIUMA BUBONICA
Ciuma Bubonica, Ciuma Pulmonara

Poliţia Chineza a înfiinţat puncte de control în jurul orasului Ziketan în provincia Qinghai după izbucnirea Ciumei Pulmonare care a fost pentru prima oară detectata joia trecuta. Boala bacteriana este caracterizata prin infecţii pulmonare, este foarte contagioasă poate ucide o persoana in doar 24 ore dacă este netratata.

Click pe urmatorul link pentru a citi mai multe.
PROTECTIA FAMILIEI
A.Programul de testare a Cainilor
B.Programul de testare a Pisicilor
C.Programul de testare a Pasarilor de Colivie

Toate in linkul urmator